Kybernetická bezpečnost – máme se nyní více bát hackerů?

Jistě jste v uplynulých týdnech – vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině a v Rusku, zaznamenali podobné zprávy, jako jsou tyto:

Každá firma, která má  nasazeno bezpečnostní řešení od společnosti Kaspersky, proto jistě zpozorněla a v ideálním případě i reagovala změnou tohoto řešení. Není totiž jisté, zda není určitým rizikem spolehnout se na dodavatele, který může být reálně ovlivňován ze strany vlády země svého původu.

Závažnost potvrzuje i oficiální varování NÚKIB (Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost) z 25. 2. 2022 před zvýšenou hrozbou kybernetických útoků.

Ale není to jen případ Kaspersky, proč by měly všechny firmy, které berou svoji bezpečnost vážně, v současné době přijmout určitá preventivní opatření. Stejně jako se hackerské útoky zintenzívnili směrem k Rusku, můžeme očekávat, a již se tak i děje, oplátku stejnou mincí. Jsou proto mnohem pravděpodobnější pokusy prolomit obranu těch společností, které nebudou mít zabezpečení na dostatečné úrovni.

V RSM CZ disponujeme specialisty bezpečnostních řešení, kteří jsou schopni ve velmi krátké době provést rychlou bezpečnostní analýzu zabezpečení vaší sítě a koncových zařízení. Následně vám doporučí nejvhodnější řešení.

Stejně tak umíme dodat, implementovat a spravovat skutečně kvalitní antivirová řešení. Jsme partnery společností ESET, SOPHOS, BITDEFENDER a dalších, za jejichž kvalitu se můžeme na základě dlouholetých zkušeností zaručit.

Pokud máte v oblasti kybernetické bezpečnosti jakékoliv otázky, případně pochybnosti ohledně vašeho aktuálního řešení, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit.

 

Autoři

Karel Fišnar

Head of Cloud Solutions & Services
Zobrazit detail