Accace: Kompletní outsourcing ICT je trefa do černého

logo_accace Poskytovatel outsourcingu účetnictví, mzdové agendy a daňového poradenství. 300 zaměstnanců, působnost ve více než 20 zemích globálně.

Profesionální outsourcing IT a hostingových služeb nám umožnil se nejen soustředit na poskytování našich klíčových služeb, ale zároveň i splňovat přísné bezpečnostní požadavky našich klientů na ochranu jejich finančních a mzdových dat a souběžně umět zabezpečit nepřetržitou dostupnost vybraných informací on-line.Jiří Majer, CEO Accace

Úkol

Zajistit kompletní outsourcing ICT pro firmu Accace pomocí vlastního datového centra pro hosting všech pořebných aplikací.

Řešení

S klientem jsme se dohodli od počátku provozovat maximum možných aplikací v našem privátním cloudu, jednak z důvodu snadné správy, jednak kvůli bezpečnosti dat. Po důkladné analýze výchozího stavu jsme pro celkové řešení vybrali platformu Microsoft Windows. Byl vytvořen koncept lokálního a hostingového IT pro Accace a road mapa dalšího postupu, načež proběhla konsolidace stávajících dat a jejich převod do hostingu. Vlastní instalace potřebných aplikaci, a to jak účetních a mzdových, tak i produktů Microsoft, proběhla ve spolupráci našich specialistů a dodavatelských firem. Nakonec jsme obměnili HW park klienta a konsolidovali SW licence. V oblasti lokálního hardwaru jsme zvolili model „full PC“ s plným vybavením a tzv. „kiosků“ s možností připojení na vzdálenou plochu terminálové, resp. hostingové farmy,“ přiblížil Karel Fišnar, vedoucí Zákaznického centra  Infinity a.s. Zpočátku provozu hostingu byl zvolen licenční model Microsoft SPLA, který funguje na základě měsíční platby za reálně konzumované počty licencí a umožňuje tak firmám platit jen za to, co opravdu využívají. Což se zvláště rozbíhajícím se byznysům nepochybně hodí. S ohledem na růst ICT potřeb společnosti Accace a postupné nerentability měsíčních paušálů byl ale tento model v roce 2008 nahrazen nákupem plných licencí do vlastnictví firmy. Následné stěhování do nových prostor již bylo plně pod IT režií společnosti Infinity, která v dalších letech „zprovoznila“ i šest nových poboček, jež zároveň spravuje. V současnosti je používána serverová platforma MS Windows 2008 R2, databázové servery MS SQL 2008 a lokální stanice Windows 7. Datové centrum plně využívá možnosti virtualizace na platformách MS a VMWARE – momentálně je v provozu kolem třiceti virtuálních serverů. Samozřejmostí je vzdálený dohled všech klíčových zařízení jak ve vlastním datovém centru, tak i v lokálních doménových serverech, aktivních prvcích a síťových tiskárnách, či kvalitní servis včetně poskytnutí podpory v podobě Helpdesku. Infinity poskytuje Accace i službu PaaS – databázovou platformu pro interní vývoj v oblasti webových aplikací. Zatím posledním společným projektem je nastartování masivního DMS portálu na platformě MS Sharepoint 2010 a její propojení s CRM systémem třetí strany.

Výsledky

Během pěti let jsme se vyšvihli mezi první pětku na trhu a více než zdesetinásobili počet svých zaměstnanců; po celou dobu za plné podpory našeho IT partnera. Zatímco my se soustředíme na poskytování a neustálé zlepšování služeb finančního outsourcingu pro naše klienty , v Infinity neustále rozšiřují objem poskytovaných služeb v závislosti na našich potřebách. Úspěšně nám dokázali, že kompletní outsourcing ICT není nic, čeho by se měla jakákoli firma obávat,“ pochvaluje si dnes Jiří Majer a bez váhání se řadí mezi ty, kteří dávají outsourcingu jednoznačně zelenou.

Další informace

Kompletní outsourcing a hosting ICT zajišťuje Infinity pro Accace od počátku jejich podnikání, tedy od doby, kdy dnes mezinárodní společnost měla pouhých 16 kmenových zaměstnanců. Poskytované služby jsou postupně rozšiřovány tak, aby vždy seděly klientovi na míru.

Obchodní dopady

Během pěti let jsme se vyšvihli mezi první pětku na trhu a více než zdesetinásobili počet svých zaměstnanců; po celou dobu za plné podpory našeho IT partnera. Zatímco my se soustředíme na poskytování a neustálé zlepšování služeb finančního outsourcingu pro naše klienty , v Infinity neustále rozšiřují objem poskytovaných služeb v závislosti na našich potřebách. Úspěšně nám dokázali, že kompletní outsourcing ICT není nic, čeho by se měla jakákoli firma obávat,“ řekl Jiří Majer, CEO Accace.