GEMO Olomouc, spol. s r.o.: Microsoft Dynamics NAV propojil a sjednotil procesy společnosti

logo_gemo Stavební firma GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.

Ukázalo se, že implementace novéhonbsp;Microsoft Dynamics NAV spolu s integrací stávajících systémů byla výborná volba, která nám dala v této nelehké době náskok před konkurencí. Navíc nám nový systém rozšířil a zefektivnil procesy uvnitř společnosti. Ing. Antonín Hlavinka, vedoucí úseku controllingu a IT

Úkol

Společnost GEMO Olomouc, spol. s r.o. realizuje projekty z oblasti stavebnictví nejen v České republice. Ke své činnosti používá tři informační systémy a rozhodla se provést upgrade a vzájemně je propojit v jeden ucelený systém. Jeho základem se stal Mycrosoft Dynamics NAV, který koordinuje a synchronizuje veškeré společné informace a zamezuje duplicitám údajů. Zaměstnanci tak mají potřebné údaje „hned po ruce“.

Řešení

Společnost GEMO si již dříve zvolila systém Navision jako své ERP. Od roku 2002 používala Navision ve verzi 2.6 a když rozhodovala o možnostech pořízení nového systému, volba opět padla na Microsoft Dynamics NAV v nové verzi 5. Hlavním a nepřehlédnutelným důvodem pro opětovnou volbu systému Microsoft byl fakt, že zaměstnanci znali principy fungování a byli na něj zvyklí, což jim usnadnilo přechod z původního systému do nového. Za implementačního partnera byla vybrána společnost Infinity a.s, která disponuje velmi zkušeným analytickým a implementačním týmem a poskytuje stabilní zázemí velké nadnárodní společnosti. Zároveň dokázala nejlépe vystihnout potřeby společnosti GEMO a nabídla nejlepší poměr mezi kvalitou poskytovaných služeb a celkovou cenou řešení.

Výsledky

Firma byla založena v roce 1990 a v současné době disponuje 450 stálými zaměstnanci a tvoří ji 8 samostatných středisek. Od svého založení se rozrostla více než desetkrát. Do roku 2005 činil obrat do 1,8 miliardy Kč, v roce 2007 již 3,7 mld. Kč. V průběhu roku 2007 firma rozšířila své zázemí o moderní logistické centrum v Hněvotíně mající parametry obvyklé v EU a zavedla nový systém logistiky a organizace dopravy. Spolu s realizací přístavby administrativní budovy byly dokončeny zásadní změny společnosti na moderní stavební společnost. Do roku 2008 používala společnost v rámci informačních systémů:
  • Navision verze 2.60
  • IPOS (Stavebně-výrobní SW
  • DMS (Document management system od společnosti AipSafe)
Cílem implementace nového informačního systému bylo zachování této struktury, upgrade všech systémů na poslední verze a technologický upgrade hardwaru (ve vlastní režii společnosti). K hlavním cílům patřilo rovněž úzké propojení uvedených systémů tak, aby splňovaly komunikační požadavky a minimalizovaly dublování dat.

Obchodní dopady

V současné době disponuje GEMO Olomouc, spol. s r.o. 450 stálými zaměstnanci a tvoří ji 8 samostatných středisek. Od svého založení se rozrostla více než desetkrát. Do roku 2005 činil obrat do 1,8 miliardy Kč, v roce 2007 již 3,7 mld. Kč.