Není model jako model

Zaznamenali jste přísnější oko banky při posuzování financování svého podniku nebo projektu? Jak na to reagujete? Přečtěte si dvě hlavní rady, jak zvýšit důvěru. V posledních měsících vnímáme zvýšenou poptávku o asistenci při podpoře schvalování projektů, pro které u bankovních domů naši klienti hledají externí financování. Bankovní domy důsledněji posuzují projekty, které mají financovat. Důslednou přípravou zvýšíte své šance pro financování.

Dobře šlapající výpočtový model

Poptávka posledních měsíců v první řadě směřuje na technické posouzení modelu, tedy zda model po výpočtové stránce pracuje jak má. V tomto případě zůstává argumentace vstupů do modelu na klientovi. Funkčnost modelu pak potvrzuje nezávislý subjekt, což modelu přidává punc spolehlivosti a minimalizace rizika. A to je asi to, co banka primárně hledá.

Databáze jako základ

Kromě samotné revize funkčnosti lze revidovat i předpoklady, tedy samotné vstupy do modelu. Zde lze najít i praktickou stránku s dodatečnou přidanou hodnotou. Externí poradci standardně pracují s placenými databázemi jako Reuters Thomson One, Amadeus, Royaltystat a řadou dalších. Tímto způsobem lze získat tržní data, která by bylo poměrně nákladné obstarat. Názory finančních analytiků, brokerů a investorů pak jsou na dosah. Pomocí těchto informací zpřesníte plánování vlastních aktivit, kvalifikovaně se rozhodnete o budoucích investicích a budete lépe pracovat  s očekávaným cash-flow. Kontaktujte nás a my vám pomůžeme připravit se na jednání s bankou.