RSM chce být nejrychleji rostoucí poradenskou sítí na Slovensku. Po fúzi s LEON Tax tam zdvojnásobí svůj byznys

Stát se důležitým hráčem na slovenském poradenském trhu, umožnit tamním firmám lépe zvládat dopady ekonomických turbulencí a dát nový impuls celému česko-slovenskému hospodářskému prostoru. To jsou hlavní cíle fúze slovenské RSM a LEON Tax, která by se měla stát důležitým impulsem pro růst obou regionálních poboček RSM a pomoci jim do sedmi let dosáhnout na miliardové tržby.

LEON Tax patří ke stálicím slovenského trhu a jednou z největších nezávislých společností, zabývajících se outsourcingem daňových služeb, účetnictvím, ale také ekonomických analýz a procesního nebo projektového poradenství. Momentálně má více než sto klientů, převážně globálních společností s dceřinými firmami na Slovensku. Akvizice s RSM se uskutečnila formou fúze.

Na Slovenském trhu tak vzniká subjekt, který dostane spojením kapacitu obsloužit několik stovek klientů a nabídne kompletní portfolio poradenských služeb v globálním standardu. Navíc s možností propojení aktivit s ostatními světovými pobočkami, což může být klíčové pro české podnikatele, kteří rozšiřují svůj byznys na Slovensko a naopak. RSM se tak nově zařadí mezi významné mezinárodní hráče na slovenském poradenském trhu. A i plány na další růst jsou ambiciózní.

S LEON Tax k nám přichází silný tým nabízející účetní, mzdové a daňové služby pro slovenské i zahraniční klienty. Naší ambicí je vyrůst na minimálně padesátičlenný tým a do tří let nabídnou klientům na Slovensku stejné spektrum služeb jako v Česku,” říká Monika Marečková, řídící partnerka RSM Czech Republic & Slovakia. „Zejména pro segment malých a středních podnikatelů bude velkým benefitem, že pod jednu střechu spojíme kompletní servis pro český a slovenský trh, s hlubokým know-how fungování obou trhů,“ dodává.

Milan Černák, dosavadní managing partner LEON Tax se přesune na stejnou pozici v RSM na Slovensku. Pozici Branch Managera pro slovenský trh bude nadále zastupovat Juraj Polák.

Slovenské firmy čeká v následujících letech transformační tlak, který tu dlouho nebyl a pro tak specifický trh bude velice zásadní. Společnosti se buď výzvy chopí a vyjdou z krize silnější nebo je čeká silná konsolidační vlna,“ říká Milan Černák, Managing Partner RSM na Slovensku. „Chceme tu být pro všechny, kteří z nadcházející situace chtějí vytěžit maximum. Položit společně základy nové generaci společností, jejichž ambicím nebude stát v cestě vlastní procesní neefektivita nebo například nízká míra digitalizace. Věřím slovenskému trhu a nyní máme díky RSM skvělé nové možnosti, jak ho v kritický čas podpořit,“ doplňuje Černák.

Na Slovensku by Milan Černák společně s Monikou Marečkovou chtěli zopakovat český scénář. Právě tuzemská pobočka RSM je v celé síti považována za „zázrak střední Evropy“. Pod vedením Moniky Marečkové se stala nejrychleji rostoucí ve skupině malých zemí, zároveň byla ze všech poboček sítě označena za jednu ze tří, které mají nejsilnější digitální kompetenci.

V rámci Česka a Slovenska máme ambici růst meziročně asi o pětinu. A v roce 2030 dosáhnout na miliardové tržby. Jde o ambiciózní plán, ale my rozhodně nerosteme bez toho, aniž bychom se sami rozvíjeli. Ať už se jedná o investice do start-upů, které nám umožňují dělat práci efektivněji nebo fúze s partnery, kteří to vidí stejně jako my – tedy jako v případě LEON Tax. Právě tuto fúzi osobně považuji za zásadní milník v naší česko-slovenské cestě,” dodává Monika Marečková.

Autoři

Monika Marečková

Managing Partnerka RSM CZ & SK
Zobrazit detail

Milan Černák

Managing Partner RSM SK
Zobrazit detail

Ivana Pavelková

Business Development Specialist
Zobrazit detail