Sdílení dat z Microsoft Dynamics 365 Business Central v aplikaci Teams

Komunikační aplikace Teams umožňuje jednoduchým a pohodlným způsobem sdílet data z ERP systému Microsoft Dynamics D365 Business Central přímo v aplikaci. Toto sdílení dat poskytuje uživatelům komfortnější práci s firemními daty aniž by museli být přihlášení do systému Business Central a to zejména při týmové práci. Pro sdílení dat je využívána aplikace Business Central pro Microsoft Teams.

Společnost Microsoft umožňuje získání aplikace Business Central pro Microsoft Teams přímo v aplikaci Teams. Je to jednoduché, stačí vložit odkaz na Dynamics 365 Business Central do oblasti zpráv v aplikaci Teams. Automaticky je zobrazen banner, který Vám pomůže s instalací aplikace Business Central.

Pro používání aplikace Business Central je nutné mít online uživatelský účet Microsoft Dynamics Business Central. Musíte mít také přístup k desktopové aplikaci Microsoft Teams nebo Microsoft Teams v prohlížeči. A konečně, ve vaší organizaci musí být zavedeny zásady, které vám umožní instalovat aplikace v rámci Microsoft Teams. Bohužel aplikaci Business Central nelze nainstalovat v rámci mobilní aplikace Team.

Použití aplikace Business Central pro Microsoft Teams zajišťuje uživatelům ve vaší organizaci přístup ke konkrétním podnikovým datům. Umožňuje jim také s nimi pracovat přímo z Microsoft Teams. Je obecně známé, že skupiny pracují lépe, když jsou všichni zúčastnění informováni o průběhu práce. Pokud jste někdy používali Microsoft Teams, víte, že vám umožňuje bezproblémovou spolupráci s ostatními, aplikace Business Central navíc propojuje Microsoft Teams s podnikovými daty v aplikaci Business Central.

Pokud sdílíte kartu Business Central v kanálu, schůzce nebo chatu Microsoft Teams, bude karta obsahovat tlačítko „Podrobnosti“. Toto tlačítko zobrazí okno s detaily karty přímo v aplikaci Microsoft Teams. Společnost Microsoft zahrnula do služby Teams více pracovního prostoru, takže okno nyní poskytuje více místa pro zobrazení polí a akcí.

Sdílení kontaktu v Teams

Sdílení karty zboží v Teams

Přidat aplikaci Business Central do týmu Teams je možné třemi způsoby:  z odkazu,  z aplikace Teams, z Business Central.

Podívejme se na jednotlivé případy

Z odkazu

Je to poměrně jednoduché. Stačí vybrat odkaz: https://teams.microsoft.com/l/app/84c2de91-84e8-4bbf-b15d-9ef33245ad29 a počkat, až se aplikace zobrazí, a poté vybrat tlačítko „Přidat“.

Z aplikace Teams

V tomto případě otevřete aplikaci Teams a vyberte Aplikace na levé straně, vyberte Aplikaci Business Central a klikněte na tlačítko „Přidat“

Z Business Central

V Business Central klikněte na ikonu hledání a zadejte „Získat aplikaci Business Central pro Teams“, následně zvolte Získání aplikace z obchodu. Teams se otevře a aplikace Business Central se zobrazí, máte pak možnost zvolit „Přidat“.

Po připojení můžete používat aplikaci Teams a vyhledávat podrobnosti o dodavatelích, zákaznících nebo jiných kontaktech, které máte v aplikaci Business Central. Můžete vyhledávat obecné informace i historické informace, související dokumenty a mnoho dalšího.

Máte také možnost zkopírovat odkaz z libovolného záznamu v rámci Business Central, vložit jej do konverzace v Microsoft Teams a sdílet tyto informace se svými spolupracovníky. K dispozici je také možnost přímého sdílení do Teams z většiny stránek Business Central.

Nová záložka v Teams Týmu

Aplikaci Business Central lze rovněž přidat do libovolného týmového kanálu. Stačí v horní části zvolit tlačítko „+“ a vybrat aplikaci Business Central. Následně jsou Vám nabídnuty přednastavené možnosti zobrazení dat ve volbě „obsah záložky“, jsou nabízeny možnosti dle vám přiřazené role v Business Central. Samozřejmě je možné vložit jakoukoliv stránku z Business Central pomocí volby „Místo toho vložte odkaz Business Central“.

Věříme, že informace v tomto příspěvku pro vás byly zajímavé a užitečné. Pokud byste potřebovali cokoli upřesnit, neváhejte a ozvěte se nám.