Záruční program COVID Praha

Vážení klienti, rádi bychom vás informovali, že v návaznosti na program COVID II, který minul pražské podnikatele, se od zítřejšího dne, tzn. 21. 4. 2020 od 8:00 spouští přihlašování do programu COVID Praha. Tento program je opět zaštítěn Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMRZB) ve spolupráci s hlavním městem Praha a je financován z Operačního programu Praha – pól růstu. Je tedy určen právě k financování projektů malých a středních podniků realizovaných na území hl. města Prahy.

Parametry programu COVID Praha jsou následující:

  • ČMZRB bude garantovat úvěry až do 15.000.000 Kč
  • Poskytovaná záruka bude krýt až 80 % komerčního úvěru (musí jít o úvěr poskytnutý některou ze spolupracujících bank)
  • Žadatel zároveň bude moci čerpat finanční příspěvek na úhradu úroků až do výše 1.000.000 Kč
  • Doba ručení je až tři roky
  • Zaručovaný komerční úvěr bude možné využít výhradně na úhradu provozních výdajů (mzdy, nájem, energie, dodavatelsko-odběratelské faktury, materiál, zásoby apod.).

Základními podmínky pro účast v tomto programu jsou následující:

  • Projekt financování bude realizován na území hl.města Prahy
  • Žadatel musí splňovat náležitosti malého a středního podnikatele (maximálně 250 osob a jejichž̌ roční obrat nepřesahuje 50.000.000 EUR nebo jejichž bilanční́ suma roční rozvahy nepřesahuje 43.000.000 EUR)
  • Úvěr lze použít pouze na provozní výdaje (mzdy, nájem, energie, dodavatelsko-odběratelské faktury, materiál, zásoby apod.)
Pokud potřebujete pomoci s vyplňováním žádosti včetně jejich příloh nebo máte nějaké další otázky ohledně projektů spojených s financováním, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme. V případě vašeho zájmu nás prosím kontaktujte na . Máme mnohaleté zkušenosti s projekty financování a jsme nyní připraveni vám nabídnout naši okamžitou podporu. Přípravu podkladů pro ČMRZB jsme navíc připraveni pro vás zpracovat za fixní cenu 22.000 Kč bez DPH. Společně to zvládneme!
Autoři

Monika Marečková

Managing Partnerka RSM CZ & SK
Zobrazit detail