Mimořádný úspěch pro český byznys v evropské soutěži European Business Awards

European Business Awards již od roku 2007 zviditelňuje nejinovativnější společnosti na starém kontinentu tím, že podporuje úspěch, inovace a etiku evropského podnikatelského prostředí. EBA_Sponsored by RSM Dnes, 14. ledna, byli vyhlášeni vítězové druhého kola evropské soutěže EBA, kterého se účastnilo téměř 400 společností. A čeští podnikatelé zažívají nemalý úspěch. Čtyři společnosti z České republiky – Kofola Československo, Etnetera, TEDOM a Y Soft Corporation patří mezi elitních 100 společností v Evropě, nositelů titulu Ruban d’Honneur, které vybrala odborná porota. Jean Stephens, generální ředitelka poradenské sítě RSM International, která je hlavním sponzorem European Business Awards, říká: „Tyto společnosti jsou zářným příkladem evropského podnikatelského úspěchu. Přejeme jim štěstí i v posledním kole a těšíme se na vyhlášení celkových vítězů kategorií na gala večeru v Aténách.“ Dále bylo vyhlášeno 30 Národních šampionů z 30 zemí Evropy. Na základě prezentačních videí společností o jednom vítězi z každé země rozhodlo hlasování veřejnosti. Za Českou republiku získala nejvíce hlasů společnost Etnetera. Gratulujeme k dvojitému úspěchu! Etnetera Monika Marečková, vedoucí partnerka RSM CZ, říká: „Úspěch českých firem je opravdu mimořádný! Ve stovce nejlepších evropských společností jsou čtyři české. Dokazuje to, že čeští podnikatelé věří v to, co dělají a dělají to velice dobře. Všem vítězům srdečně gratuluji a samozřejmě je budeme nadále podporovat. Věřím, že mají šanci uspět i ve finálovém kole.“

A jdeme do finále, aneb Co se bude dít teď?

O Národním šampionu rozhodovala veřejnost – celkem přišlo 70,981 hlasů. A veřejnost bude rozhodovat i nadále. Na adrese www.businessawardseurope.com se můžete podívat na videa a hlasovat pro stávající Národní vítěze, kteří v tomto finálovém kole bojují o titul European Public Champion. Hlasovat můžete od 14. ledna do 25 března 2014. Adrian Tripp, generální ředitel European Business Awards, doplňuje: „Naši porotci byli ohromeni vysokou úrovní v letošním roce a byli jsme nadšeni reakcí veřejnosti na videa. Je skvělé, kolik lidí se zapojilo do hlasování.“ Odborná porota bude rozhodovat i ve třetím kole. Ze 100 nositelů ocenění Ruban d’Honneur vyberou deset nejlepších. Z každé následující kategorie jen jednoho:
  • The RSM Entrepreneur of the Year Award
  • The UKTI Award for Innovation
  • The Infosys Business of the Year Award (Turnover €0-25m, €26-150m and €150m+)
  • The International Growth Strategy of the Year Award
  • The Millicom Award for Environmental and Corporate Sustainability
  • The Employer of the Year Award
  • The Award for Customer Focus
  • The Import/Export Award
Všichni vítězové budou vyhlášeni na galavečeru 27. května v Athénách. Pro více informací o soutěži European Business Awards nás kontaktujte.