Do finále prestižní soutěže European Business Awards postoupilo pět společností z České republiky

Finalisty a držiteli ocenění Ruban d’Honneur v rámci soutěže European Business Awards 2014/15, sponzorované sítí RSM, se stalo pět společností z České republiky. Tyto společnosti budou nyní soutěžit ve třetím a posledním kole, z něhož vzejdou celkoví vítězi v jedenácti kategoriích, kteří budou vyhlášeni v květnu. Celkový počet 110 držitelů ocenění Ruban d’Honneur z celé Evropy vybrala ze 709 Národních šampionů respektovaná porota složená z předních evropských představitelů průmyslu, obchodu a politiky, akademiků a podnikatelů. Do letošního, osmého ročníku soutěže European Business Awards se zapojilo více než 24 tisíc společností z 33 zemí Evropy.

Přehled vítězů z České republiky

EBA_Czech_Finalists

Výkonný ředitel European Business Awards Adrian Tripp uvedl: „Přežít za současné ekonomické situace je už tak dost náročné, takže když někdo přináší inovace a dosahuje prosperity a růstu tak, jak se to podařilo letošním držitelům ocenění Ruban d’Honneur, je to opravdu úctyhodné. Evropa potřebuje víc společností, jako jsou tyhle. Všem z nich gratulujeme.“ Jean Stephens, výkonná ředitelka sítě RSM, sedmé největší globální sítě nezávislých auditorských, daňových a poradenských firem, uvedla: „My v RSM s nadšením pomáháme podnikům uspět v Evropě i ve světě. Tyto společnosti jsou typickými představiteli firem, s nimiž naše členské firmy spolupracují každý den, a je nesmírně povzbudivé, že máme dnes příležitost tento růst, prosperitu a vynikající výsledky oslavit. Přejeme jim hodně štěstí ve třetím a závěrečném kole hodnocení a těšíme se na vyhlášení celkových vítězů jednotlivých kategorií na našem galavečeru.“ Monika Marečková, Managing Partner RSM CZ dodává: „Mám velkou radost z úspěchu českých firem. Všem finalistům moc gratuluji a nadále držím palce. Věřím, že mají šanci uspět i v posledním kole.“ Souběžně s interním hodnocením probíhá veřejné hlasování, na jehož základě budou zvoleni „Národní šampioni“ soutěže. Chcete-li hlasovat pro svou oblíbenou společnost, navštivte stránky http://www.businessawardseurope.com/. Národní vítězové veřejného hlasování budou vyhlášeni 3. března 2015. Soutěž European Business Awards, kterou od jejího počátku podporuje hlavní sponzor a propagátor, síť RSM, byla založena s cílem ocenit a propagovat vynikající výsledky, nejlepší postupy a inovace firem z celé Evropy. Pro více informací o cenách EBA, vítězích Ruban d’Honneur podle jednotlivých zemí a o veřejném hlasování navštivte webové stránky http://www.businessawardseurope.com/ a sledujte nás na Twitteru na @rsmEBA.

O cenách European Business Awards 2014/15

Soutěž European Business Awards má za cíl vyjádřit uznání a ocenění vynikajících výsledků, nejlepších postupů a inovací, kterých dosáhly společnosti v rámci celé Evropské unie. Do soutěže se mohou bezplatně přihlásit podniky všech velikostí a ze všech odvětví.

Program cen European Business Awards plní pro evropské podnikatele tři cíle:

  • Nabízí podnikatelskému prostředí příklady, k nimž mohou vzhlížet.
  • Oslavuje a stvrzuje úspěchy jednotlivců i organizací.
  • Poskytuje případové studie a obsahovou náplň k tomu, jak se od těchto výjimečných společností učit.
Inovativní, silné a vzkvétající podnikatelské prostředí vytváří úspěšnou a prosperující Evropu. http://www.businessawardseurope.com/.

Porota European Business Awards:

Na proces hodnocení dohlíží porota složená z více než 150 členů z řad předních představitelů obchodu a průmyslu, akademiků, podnikatelů, myšlenkových či politických vůdců, s nimiž spolupracují i tyto osobnosti:
  • Karel De Gucht (bývalý komisař EU pro obchod)
  • Yves Leterme (předseda belgické vlády)
  • Jose Aznar (bývalý předseda vlády Španělska)
  • Arnold Rüütel (bývalý předseda vlády Estonska)
  • Emil Constantinescu (bývalý prezident Rumunska)
  • Petar Stoyanov (bývalý prezident Bulharska)
  • Isidoro Unda (generální ředitel společnosti Atradius)
  • Peter Brabeck-Lethmathe (bývalý generální ředitel společnosti Nestle)
  • Gilbert Ghostine (ředitel společnosti Diageo Continental Europe)

O RSM International

RSM International je sedmá největší síť nezávislých auditorských, daňových a poradenských firem zahrnujících více než 112 zemí, 700 poboček a 37 400 pracovníků po celém světě. Celkový příjem sítě RSM je 4,4 mld. USD. RSM je šestým největším poskytovatelem daňových, auditorských a účetních služeb na světě. Síť RSM International je hlavním sponzorem a korporátním podporovatelem soutěže European Business Awards, jejichž cílem je prosazovat vynikající kvalitu a vyzdvihovat výjimečné úspěchy v podnikání. RSM International je členem asociace Forum of Firms, která má za cíl podporovat konzistentní a vysoce kvalitní standardy finančního výkaznictví a auditorské praxe po celém světě. Značku RSM používá síť nezávislých účetních a poradenských firem, z nichž každá provozuje činnost sama za sebe. RSM International Limited neposkytuje účetní ani poradenské služby. Členské firmy sítě RSM spojuje společná vize poskytovat profesionální služby vysoké kvality, a to jak na národních trzích, tak při naplňování potřeb mezinárodních profesionálních služeb svých klientů. http://www.rsmi.com/