Constellation Research označila NetSuite za lídra Entreprise Cloud Finance

Analytická společnost Constellation Research vybrala Oracle NetSuite na svůj čtvrtletní Enterprise Cloud Finance Shortlist. NetSuite je jedním ze sedmi dodavatelů, kteří jsou na seznamu uvedeni. Hodnocení vychází z rozhovorů s uživateli, nezávislé studie a pohovorů s dodavateli a partnery.

Zakladatel a hlavní analytik Constellation R „Ray“ Wang jako autor této studie prohlásil: „Aplikace Entreprise Cloud Finance jsou páteří účetnictví a financí. Tyto aplikace automatizují procesy, jako jsou finanční uzávěrky, regulatorní požadavky nebo správa hotovosti. Software podporuje finanční provoz a přináší hlavní základ ERP a back-office systémů. Přechod do cloudu umožňuje finančním aplikacím přístup k neomezené výpočetní kapacitě, vylepšení integrace napříč různými zdroji dat a tím vede k rychlejší implementaci inovací a regulatorních aktualizací.“

Kritéria studie zahrnovala například účetnictví fixních aktiv, zvláštní účetní knihy, analýzu profitability nebo účetnictví nákladových center.

NetSuite soupeří na poli cloudovými řešeních již 20 let a má mezi klienty více než 40 000 firem a jejich dceřiných společností napříč 199 zeměmi a oblastmi. Nabízí kompletní balík aplikací pro klienty od rychle rostoucích startupů až po globální firmy. Analýza Constellation Research tak prokázala, že NetSuite dokáže vyhovět potřebám velkých korporací s komplexními finančními požadavky.