Co přinese spojení Microsoft a LinkedIn do firemních produktů?

Jaké nové funkce můžeme očekávat v produktech od Microsoftu pro firmy? Dočkáme se opravdového propojení, kdy budeme znát vše o odesílateli doručeného mailu a kontaktu v CRM? Mise Microsoftu zní: „Chceme motivovat každého člověka a každou organizaci na této planetě, aby dokázali ještě více.“ Mise LinkedInu je:„Spojujeme profesionály na celém světě, aby byli produktivnějšími a úspěšnějšími.“ Toto spojení lze charakterizovat i slovy: „Chceme motivovat profesionály a organizace na celém světě, aby dokázali ještě více (i díky našim řešením).“ LinkedIn MicrosoftZdroj obrázku: wikimedia.org Podívali jsme se, jak může LinkedIn obohatit současná řešení od Microsoftu pro firemní zákazníky.

Outlook + LinkedIn

Ať si již píšete s kýmkoliv, uvidíte v nástrojové liště možnost přejít na profil na LinkedIn a po pouhém přejetí myší nad člověkem v adrese nebo v kopii uvidíte stručnou vizitku osoby s možností zobrazení podrobných informací.

Microsoft Project + LinkedIn

Project je pokročilým nástrojem pro plánování projektů. Každý člen týmu má v rámci MS Project své kompetence a na jejich základě jsou jim přidělovány úkoly. Spojení s LinkedIn umožní, aby se dovednosti stahovaly z LinkedIn profilu a project manager v Japonsku bude vědět, že jeho kolega z Rakouska ovládá technologii SQL a její znalost má 130x potvrzenou.

Yammer + LinkedIn

Yammer je korporátní sociální sítí. Dle našich zkušeností zaměstnanci zřídka vyplňují své profily pečlivě, takže sociální síť nemůže zcela plnit funkci sdružování zaměstnanců. Propojení s LinkedIn umožní vyhledat kolegu s konkrétní dovedností (např. pro rychlou výpomoc), nebo s konkrétním spojením, které by mohlo být užitečné pro obchodní aktivity.

Access + LinkedIn

Udržovat databázi aktuální je záležitostí, se kterou se nutně musí potýkat každá společnost. Propojení databázového software Access s LinkedIn by umožnilo aktualizaci nebo rozšiřování dat na základě aktualizace profilu na LinkedIn. Například v databázi potenciálních zákazníků by bylo možné zjistit, že Finance Assistant, se kterým jsme v kontaktu, byl povýšen na Finance Managera. Tuto informaci by společnost měla téměř okamžitě a mohla by přizpůsobit svoji vyjednávací strategii.

Microsoft Dynamics CRM, AX, NAV + LinkedIn

Firemní informační systémy již nyní umožňují propojení s LinkedIn za pomoci externích modulů. Obchodní týmy mohou zjistit doplňující informace o leadu. Nevýhodou modulů je vysoká nepřesnost. Přímá integrace informačního systému s LinkedIn by byla zejména pro obchodní a supportní týmy cennou funkcí.

PowerPoint + LinkedIn/Slideshare

LinkedIn v roce 2012 koupil sociální síť pro sdílení prezentací Slideshare, kterou již integroval do prostředí LinkedIn. Slideshare se často využívá pro sdílení prezentací z obchodních snídaní, seminářů a konferencí. Propojení s Powerpoint umožní sdílet prezentaci ihned po vytvoření a přitáhne na Slideshare i uživatele, kteří o této síti zatím nevěděli.

Personalizované nabídky

Cena za akvizici LinkedIn 26,2 miliard dolarů je nejvíc, co kdy Microsoft za jakoukoliv akvizici zaplatil. Dle našeho názoru je to cena přiměřená. Microsoft si nekupuje pouze síť, technologie a aktiva, ale získal i stovky špičkových programátorů a analytiků a 433 milionů uživatelských profilů, z nichž bude snadné vytipovat leady pro konkrétní řešení Microsoftu. Citlivé zpracování bude již v rukou marketingových specialistů.

Bing + LinkedIn

V České republice je Bing velmi zřídka využívaný. Pokud by ale Bing dokázal upravit své vyhledávání pro potřeby firem, nabídl při „bingování“ jména společnosti výpis základních informací, strukturu vedení společnosti s proklikem na LinkedIn profily, minimálně firmy by využívaly Bing častěji.

Chcete další informace o cloudových službách?

Již nyní můžeme říci, že se máme na co těšit. O chystaných novinkách vás budeme informovat na našem Facebooku | LinkedInu nebo se přihlaste do našeho newsletteru. Autoři: Michal Blažek a Iva Kůželová