Polovina uživatelů kliká na podezřelé odkazy. Jenom zatím nevíte, která to je.

50% zaměstnanců přiznává, že klikají na odkazy od neznámých odesílatelů. Ale kterých 50 %? Je čas na cílené školení kybernetické bezpečnosti.

Polovinou boje s phishingovými útoky je neustálé učení uživatelů na simulovaných útocích a pořádání pravidelných školení. Ale co je tím opravdovým testem uživatelů? Neověřený e-mail nebo flash disk, kvůli kterému se v neděli v jednu ráno zašifruje celá uživatelská databáze?

Sophos Phish Threat nyní nabízí průlom ve školení kybernetické bezpečnosti. Propojením Sophos Emailu a Phish Treat aplikace dokážete identifikovat rizikové uživatele v rámci organizace a určit tak ty, kteří potřebují důslednější školení bezpečnosti.

Podívejte se na spojení Sophos Email a Phish Threat na videu:

Průlom v rámci školení kybernetické bezpečnosti

50% zaměstnanců přiznává, že během posledních šesti měsíců klikli na emailový odkaz od neznámého odesílatele, o kterém se později ukázalo, že se jedná o malware nebo podvod (na základě průzkumu RWB a Sophos provedeného mezi 1010 uživateli). Pravidelné simulace útoků a školení zvyšující povědomí o kybernetické bezpečnosti jsou zásadní. U zákazníků, kteří začali využívat Phish Threat se podařilo snížit náchylnost k útokům o 31 % během pouhých čtyř testů.

Výstupem testování je report rizikových uživatelů. Zjistíte, kteří uživatelé klikli na škodlivé emailové odkazy. Identifikuje ty, kteří byli varováni nebo zablokováni při návštěvě webových stránek z důvodu jejich rizikové povahy. Následně můžete pro tyto uživatele organizovat zvláštní simulace a školení na jedno kliknutí.

Jak můžete skutečně ochránit svoji firmu?

Je nutné si uvědomit, že největším rizikem od útočníků nejsou individuální izolované útoky, ale sofistikované útoky, kde je phishing první etapou k prolomení bezpečnostních opatření.

Sophos je jediným dodavatelem, který nabízí vrstvený bezpečnostní systém, který chrání každý bod potenciálního řetězce útoku, a proto jsme již dlouhou dobu jeho hrdým partnerem.

Dokážeme vás provést všemi úrovněmi zabezpečení, abyste mohli v klidu spát. 

Kontaktujte nás a rádi s vámi projdeme zabezpečení i vaší firmy.